Info blog Info blog za naše članke
 • Slikopleskarstvo kot se šika

  Filed under Novice
  Jul 27

  Z možem sva doslej vedno sama skrbela za beljenje hiše, ker sva sedaj že nekoliko bolj v letih oziroma se bližava šestdesetemu, otroka pa tudi nista več doma, da bi se lahko lotila beljenja (imata pač vsak svojo službo in vsak svojo družino,), sva se tokrat odločila najeti profesionalno slikopleskarstvo.
  Zakaj so naju takoj prepričali?
  O tem, katero slikopleskarstvo je dobro, sva se najprej malo pozanimala pri znancih, pa tudi na spletu sva preverila razne bloge in spletne strani slikopleskarskih podjetij. Moram priznati, da mi je bilo to še kako všeč, saj sem že preko spletnih strani dobila nekaj informacij tudi o ceni, potem pa sem preko spleta še povprašala, koliko bi stalo beljenje približno 300 kvadratnih metrov površin. Nekateri so odgovorili, drugi ne, a med tistimi, ki so imeli sprejemljive cene, sem se odločala naprej. In za slikopleskarstvo, ki sem ga nazadnje poklicala, sem se odločila iz enega samega razloga: pisalo je, da ni treba skrbeti glede nobenega prestavljanja pohištva in glede nobenega čiščenja. Vse površine zaščitijo in nazadnje za seboj obrišejo vsako packo, do zadnje kapljice barve.
  Mojstri se morajo obnašati kot mojstri
  Preden so mi pripravili ponudbo, smo se dogovorili, da se oglasijo in si pogledajo hišo, da bodo imeli boljšo predstavo. In še sreča, da je bilo tako. Oglasil se je mojster, ki namreč ni zgolj pogledal, kaj je treba prebarvati, temveč je dal kar nekaj nasvetov. Opazil je, da je stopnišče izjemno umazano na višini enega metra (vnučki!) in da so »vogali« umazani na višini manj kot pol metra (kuža!). Predlagal je, da se stopnišče prebarva s posebno barvo, ki bolje zakriva umazanijo in jo je laže obrisati s krpo, prav tako pa bi se enako obdelali tudi izpostavljeni »vogali« ob katere se muza pes. In popolnoma sem se strinjala. Res je, da sem mojstra za slikopleskarstvo poklicala zato, ker z možem beljenja več ne zmoreva, a vedno pride prav, če mojster tudi pokaže svoje mojstrstvo in predlaga rešitve, ki se jih sami ne spomnimo.

  Tagged as:

Comments are closed.